loek mulder | willem van reijendam | man en woord

Man & Woord levert messcherpe journalistieke producties aan vooraanstaande landelijke en regionale (dag)bladen, radio en televisie. Voor tal van bedrijven en organisaties produceert Man & Woord glasheldere en doeltreffende teksten. Lees meer over wat we voor u kunnen betekenen of bekijk onze contactgegevens.

'Bewaar rust in tijden van crisis'

Gepubliceerd in de rubriek DeGouden Tip in de april-uitgave van de zakenbijlage De Ondernemer van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant (april 2010)

Wie: Hans van den Berg (43)
Woonplaats: Coevorden
Privé: Getrouwd, twee kinderen
Functie: Directeur en mede-eigenaar van Olijslager Verf en Schriever/Olijslager BV in Emmen, een verfgroothandel met circa 100 werknemers en 13 vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Van den Berg was in 2008 Drents Ondernemer van het Jaar.

tekst: Loek Mulder

"In het eerste kwartaal van 2009 vielen de verkopen ineens erg tegen. Dat was een behoorlijke schok. Hoe reageer je daar als bedrijf op? Wij hebben een nuchtere seizoensanalyse gemaakt van de markt en van onze prestaties. Onze conclusie was dat we gewoon rustig wilden blijven. We hebben alle onrust en stress trachten te parkeren, hoe moeilijk dat ook was. We hebben niet uit behoudzucht alvast mensen naar huis gestuurd en zelfs onze flexibele schil van tijdelijke krachten is overeind gebleven.
We hebben daarmee welbewust ervoor gekozen winst in te leveren. Dat leverde de gewenste rust en stabiliteit op binnen de onderneming. Die houding hebben we ook uitgestraald naar de markt, die daardoor vertrouwen hield in Olijslager. Mijn gouden tip is dus: raak niet te snel in paniek wanneer het wat minder gaat, maar bewaar de rust.
In dergelijke situaties dreigt een directeur-aandeelhouder ook in een eenzame positie te belanden. Hij krijgt dan het gevoel dat hij er alleen voor staat en persoonlijk verantwoordelijk wordt gehouden voor moeilijke beslissingen. Wanneer het bedrijf de wind in de rug heeft, kan er misschien sprake zijn van een zekere gelijkwaardigheid tussen medewerkers en leiding. Bij tegenwind worden tegenstellingen tussen beide echter scherper zichtbaar.
Ik heb die polarisatie willen voorkomen onder meer door voor iedereen binnen ons bedrijf sessies te organiseren. Niet in een of andere dure gelegenheid, we hebben gewoon wokspullen gehuurd en zijn in het eigen bedrijf Chinees gaan koken. Om zo de saamhorigheid te bevorderen en daarnaast te benadrukken dat de gouden tijden voorbij zijn.
Zo heb ik getracht alle betrokken collega's inzicht te geven in de cijfers en omstandigheden en hen eigen conclusies laten trekken. Ik heb mensen laten zien dat het logisch was dat onze omzet met een paar procent daalde. Mijn indruk is dat men deze aanpak erg heeft gewaardeerd. Mijn andere tip is dus: zorg ervoor dat je een wij - zij situatie voorkomt, deel je zorgen en ideeën."

categorie: bedrijfsbladen

bedrijfsbladen