loek mulder | willem van reijendam | man en woord

Man & Woord levert messcherpe journalistieke producties aan vooraanstaande landelijke en regionale (dag)bladen, radio en televisie. Voor tal van bedrijven en organisaties produceert Man & Woord glasheldere en doeltreffende teksten. Lees meer over wat we voor u kunnen betekenen of bekijk onze contactgegevens.

HIV-verdachte bekent injecteren besmet bloed

Gepubliceerd in het AD op 13 oktober 2008

HIV-verdachte bekent injecteren besmet bloed

Loek Mulder

Groningen

Verdachte Hans J. heeft gisteren bekend dat hij bij meerdere homoseksuele mannen hiv-besmet bloed heeft ingespoten met een injectienaald. Hij deed dat onder druk van Peter M, een van de andere twee verdachten, zegt J. Onder invloed van drank en drugs wist hij geen weerstand te bieden aan de dwang van M. ,,Ik kreeg de spuit gewoon in handen gedrukt", aldus J. tegen de rechter.
Hans J. (35) uit Groningen was de jongere sekspartner van het stel Peter M. (50) en Willem D. (49), beide uit Scharmer. Het drietal stond gisteren voor de rechtbank in Groningen om zich te verantwoorden voor de besmetting met het hiv-virus van veertien mannen, via onveilige seks en inspuiting met bloed. Het openbaar ministerie verwijt hen daarom opzettelijke zware mishandeling en verkrachting.
In één geval ging het om bloed dat bij Hans J. zelf uit zijn arm was afgenomen. ,,Ik heb de naald in de bil van een ander gezet en heb de spuit leeggespoten", zei Hans J. ,,Allemaal op aanwijzen van Peter." Die laatste ontkent dat. Het drietal prikte volgens hem weliswaar elkaar met naalden in de tepels, waar ook bloed bij vrijkwam, maar dat werd nooit gebruikt om andere sekspartners mee in te spuiten. ,,Er is nooit geprikt met bloed", aldus M. ,,Dat hele verhaal van het prikken is nieuw voor mij." De verdachten spraken elkaar gisteren vaker tegen en ook proberen ze elkaar de schuld in de schoenen te schuiven.
categorie: nieuws